Vegetar | Næringsstoffer i vegetabilske fødevarer

Uanset hvilken kost, kur eller menuplan, du vælger, vil vægttabet være bestemt af, hvor meget du reducerer indtagelsen af kalorier i forhold til hvor mange kalorier, du forbrænder.

Mere om kalorier og vægttab her.

Løsningen er at spise dig mæt i sunde, næringsrige fødevarer med et forholdsvist lavt kalorieindhold.

I praksis betyder det en planterig kost med vægt på grøntsager.

Der er flere grunde til at satse på sunde vegetabilske fødevarer, når du vil ned i vægt.

  • De mætter godt i forhold til kalorieindholdet.
  • De har en gunstig indvirkning på dine tarmbakterier.
  • De hæmmer inflammation i kroppen.
  • De er næringsrige.

Hvis du vælger en plantebaseret kost eller en ren plantekost, er der visse næringsstoffer, som du skal være særlig opmærksom på at få nok af.

    Udvidet tabel med næringsstoffer i vegetabilske fødevarer

    Ny opdateret tabel med næsten 400 vegetabilske fødevarers indhold af protein (samt to aminosyrer), calcium, jern, zink, selen, jod og omega-3 finder du i tabellen her.

    På vegetarkost.dk finder du også sider om hver af de næringsstoffer, du skal være opmærksom på, hvis du vælger en plantebaseret kost:


    Når du blot sikrer, at din kost indeholder alle nødvendige næringsstoffer (og supplerer med relevante kosttilskud), kan du glæde dig over, at en plantebaseret kost indeholder større mængde og variation af gavnlige plantestoffer.

    Du opnår sundhedsmæssige fordele samtidig med, at kosten vil gøre det lettere at komme ned i vægt

    Gruppe for vegetarer på Facebook
    Bliv medlem af gruppen om plantebaseret kost på Facebook. Klik på billedet.