Annonce google indsætter, som vi ikke har indflydelse på:

Kornprodukter er sunde, når blot du vælger fuldkorn

Vælg så vidt muligt uraffinerede kornprodukter — altså produkter med meget fuldkorn.

Kornprodukter — som kun eller for det meste består af fuldkorn — er fiberrige, og en god kilde til en række vitaminer, mineraler og gavnlige plantestoffer.
 
kalorietabel-brugervejledning

sikker-slank-forloebSlankeværdi faveskala:
Slankeværdi 10-9 Slankeværdi 8-7 Slankeværdi 6-5 Slankeværdi 4-3 Slankeværdi 2-1

Det største problem, vi har med kostens indhold af kornprodukter er, at alt for mange stærkt forarbejdede kornprodukter — som hvide ris, hvidt brød og andre raffinerede kornprodukter, der mangler vitaminer, mineraler, fibre osv. — indgår i de fleste menneskers kost.

Den slags raffinerede kornprodukter er ikke alene forholdsvis næringsfattige, men kan også forstyrre blodsukkerbalancen og øge tendensen til at overspise.

Omvendt vil kornprodukter, som kun eller hovedsageligt består af fuldkorn mætte godt og være med til at forebygge sygdomme.

Og der er god dokumentation for, at fuldkornsprodukter er sunde og bør være en vigtig del af alle menneskers kost.

Læs mere i artiklen: Ny undersøgelse: Spis fuldkorn og lev længere

De bedste kornprodukter er fuldkornsprodukter

Mange mennesker er usikre på, hvad fuldkorn er, og vælger alt for ofte brød og andre kornprodukter, som ikke eller kun delvist er fremstillet af fuldkorn.

Læs mere på fuldkornsprodukter.dk

Brød

Kornprodukter, brød, fuldkorn
Vælg brød af fuldkorn

Det meste brød, du køber hos bageren eller i supermarkedet, har et alt for højt indhold af raffineret hvedemel, sukker og fedt og er næringsfattigt. Det gælder også meget af det såkaldt grove brød, de sælger.

Vælg fuldkornsbrød og hold dig for det meste fra det hvide brød.

Ægte fuldkornsbrød er udelukkende bagt af fuldkornsmel, og er derfor langt mere mættende, end brød bagt af almindeligt hvedemel.

Det er svært at finde 100 % fuldkornsbrød (de fleste er højst 50 %), men du kan let lære selv at bage de bedste brød. Læs hvordan i Mortens bagebog (en e-bog, som du mange steder på nettet kan købe for under en halvtredser).