Kornprodukter er sunde, når du vælger fuldkorn

Vælg så vidt muligt uraffinerede kornprodukter — altså produkter med meget fuldkorn.

Kornprodukter — som kun eller for det meste består af fuldkorn — er fiberrige og en god kilde til en række vitaminer, mineraler og gavnlige plantestoffer.

Farveskala for slankeværdi. 10 er de mest slankende og 1 de mindst slankende. Læs mere under Slankeværdi.

10-98-76-54-32-1
Godt i gang med vægttab


De bedste kornprodukter indeholder kun eller mest fuldkorn

Det største problem i de fleste menneskers kost er, at den indeholder alt for mange stærkt forarbejdede kornprodukter — som hvide ris, hvidt brød og andre raffinerede kornprodukter, der mangler vitaminer, mineraler, fibre osv.

Den slags raffinerede kornprodukter er ikke alene forholdsvis næringsfattige, men kan også forstyrre blodsukkerbalancen og øge tendensen til at overspise.

Omvendt vil kornprodukter, som kun eller hovedsageligt består af fuldkorn, mætte godt og være med til at forebygge sygdomme. De gør det lettere at begrænse indtagelsen af kalorier.

Der er god dokumentation for, at fuldkornsprodukter er sunde og bør være en vigtig del af alle menneskers kost.

Mange mennesker er usikre på, hvad fuldkorn er, og vælger alt for ofte brød og andre kornprodukter, som ikke eller kun delvist er fremstillet af fuldkorn.

Læs mere på fuldkornsprodukter.dk


Gruppe for vegetarer på Facebook
Klik på billedet, hvis du ønsker at blive medlem af facebookgruppen om plantebaseret kost.

Brød

Det meste brød, du køber hos bageren eller i supermarkedet, har et alt for højt indhold af raffineret hvedemel, sukker og fedt og er næringsfattigt. Det gælder også meget af det såkaldt grove brød, de sælger.

Vælg fuldkornsbrød og hold dig for det meste fra det hvide brød.

Brød bagt med fuldkornsmel er et af de bedste kornprodukter.
Vælg brød af fuldkorn

Ægte fuldkornsbrød er udelukkende bagt af fuldkornsmel, og er derfor langt mere mættende, end brød bagt af almindeligt hvedemel.

Det er svært at finde 100 % fuldkornsbrød (de fleste er højst 50 %), men du kan let lære selv at bage de bedste brød. Læs hvordan i Mortens bagebog (en e-bog, som du mange steder på nettet kan købe for under en halvtredser).