Annonce google indsætter, som vi ikke har indflydelse på:

Proteiner i fisk og skaldyr

Kvaliteten af proteiner i fisk og skaldyr er høj. Det er indholdet af næringsstoffer — jod, D-vitamin, selen og omega-3 (fiskeolie) og proteiner i fisk — som får Fødevarestyrelsen til at anbefale, at vi spiser fisk.Proteiner i fisk

Det kan derfor være en fordel at vælge fisk frem for kød. Men du kan sagtens klare dig uden proteiner i fisk og skaldyr (vi får allerede mere end nok protein i kosten). Det er en fordel at farvælge fisk i kosten forudsat, at du får de næringsstoffer, som fisk indeholder, på anden måde.

Essentielle Aminosyrer
Forkortelse Essentiel Aminosyre
Ile Isoleucin
Leu Leucin
Lys Lysin
Met Methionin
Phe Fenylalanin
Thr Threonin
Trp Tryptofan
Val Valin
Fødevare (pr. 100 g) Kcal Slankeværdi Protein (g) Protein (g. pr. 100 kcal) Protein (Energi %) Ile( mg) Leu (mg) Lys (mg) Met (mg) Phe (mg) Thr (mg) Trp (mg) Val (mg)
Aborre 91 7 19.39 21.31 85 893 1576 1781 574 757 850 217 999
Ansjos 131 6 20.5 15.65 63 938 1654 1869 602 794 892 228 1048
Ansjos, konserves, i olie 210 4 28.89 13.76 55 1331 2348 2653 855 1128 1266 324 1488
Blæksprutte 92 7 15.6 16.96 68 678 1096 1164 351 558 670 174 680
Blæksprutte, kogt 175 6 17.9 10.23 41 780 1267 1310 403 656 763 202 786
Blæksprutteringe, indbagt, frost, friturestegt 278 3 10.9 3.92 16 - - - - - - - -
Brasen 103 6 16.7 16.21 65 - - - - - - - -
Brisling 208 5 12.4 5.96 24 - - - - - - - -
Brisling, dåse, i olie 261 3 18.3 7.01 28 - - - - - - - -
Brisling, dåse, i tomatsauce 203 4 15 7.39 30 - - - - - - - -
Brosme, cusk 87 7 18.99 21.83 87 875 1544 1744 562 742 833 213 979
Bækforel, Bækørred, vild 115 6 20.5 17.83 71 - - - - - - - -
Fiskebolle, kogt i vand, konserves 60 7 7.1 11.83 47 321 527 573 191 290 267 76 366
Fiskefars 62 7 9.3 15.00 60 420 690 750 250 380 350 100 480
Fiskefrikadeller, industrielt fremstillet 123 6 11.9 9.67 39 537 883 960 320 486 448 128 614
Fiskepinde, frosne, forstegete 277 3 11.01 3.97 16 429 852 795 296 470 372 122 500
Gedde 88 7 19.3 21.93 88 887 1565 1768 570 752 844 216 992
Havkat, opdræt 119 6 15.2 12.77 51 678 1153 1386 445 607 688 182 738
Havkat, opdræt, tørstegt 144 6 18.4 12.78 51 820 1396 1677 539 735 833 220 894
Havkat, paneret, stegt i olie 229 3 18.1 7.90 32 836 1508 1597 527 726 790 200 943
Havkat, vild 95 7 16.4 17.26 69 755 1331 1504 485 639 718 183 844
Havkat, vild, tørstegt, varmrøget 105 6 18.47 17.59 70 851 1502 1697 547 721 810 207 952
Hellefisk (Grønland) 186 6 14.4 7.74 31 662 1168 1320 425 561 630 161 740
Hellefisk (Grønland), tørstegt, varmrøget 239 5 18.4 7.70 31 849 1497 1692 545 719 808 206 949
Helleflynder (Atlanterhavet og Stillehavet) 91 7 18.6 20.44 82 959 1692 1911 616 813 912 233 1072
Helleflynder (Atlanterhavet og Stillehavet), tørstegt 111 7 22.5 20.27 81 1160 2046 2312 745 983 995 282 1297
Helleflynder (Atlanterhavet), paneret, stegt i fedt 198 5 20.1 10.15 41 - - - - - - - -
Helt 134 6 19.1 14.25 57 880 1551 1753 565 745 837 214 983
Hornfisk 90 7 16.5 18.33 73 1030 1540 1880 620 820 920 240 1160
Hummer 77 7 16.5 21.43 86 723 1197 1240 413 680 654 215 741
Hummer, kogt 89 7 19 21.35 85 832 1376 1426 475 782 753 248 852
Hvilling 90 7 18.31 20.34 81 844 1488 1682 542 715 803 205 943
Jomfruhummer 106 7 24 22.64 91 - - - - - - - -
Kammuslinger, frosne 57 8 12.7 22.28 89 469 965 864 315 367 468 46 463
Kaviar, sorte, røde 264 4 24.6 9.32 37 1035 2133 1834 646 1071 1263 323 1263
Knude 90 7 19.3 21.44 86 890 1570 1774 572 754 847 216 995
Kongeål, pighaj, hajer 129 6 17.9 13.88 56 - - - - - - - -
Krabbekløer, krabbekød, kogt 110 7 22.32 20.29 81 1079 1768 1939 629 939 900 311 1046
Krabbekløer, krabbekød 86 7 17.4 20.23 81 844 1381 1515 490 735 705 242 819
Krabbesticks, frosne 103 7 12.9 12.52 50 526 1023 1123 363 545 523 179 497
Krebs, opdræt 72 7 14.9 20.69 83 718 1176 1290 418 625 599 207 696
Krebs, opdræt, kogt 87 7 17.5 20.11 80 847 1388 1523 494 737 707 244 822
Krebs, vild 77 7 16 20.78 83 772 1265 1388 450 672 644 222 749
Krebs, vild, kogt 82 7 16.77 20.45 82 811 1329 1457 472 706 676 234 786
Kuller 74 7 16.3 22.03 88 1000 1600 1850 540 790 910 210 1090
Kuller, røget, kogt 116 7 25.2 21.72 87 1162 2050 2317 747 985 1106 283 1300
Kuller, tørstegt 90 7 20 22.22 89 1067 1882 2126 686 904 1015 260 1193
Kulmule 82 7 17.81 21.72 87 821 1447 1635 527 695 781 199 917
Laks, opdræt 224 4 20 8.93 36 881 1557 1647 594 792 891 219 1002
Laks, opdræt, paneret i fedt 313 3 23.6 7.54 30 - - - - - - - -
Laks, opdræt, simret 266 4 23.8 8.95 36 1048 1853 1960 707 942 1060 261 1192
Laks, røget, udskåret 168 4 22.6 13.45 54 842 1486 1679 541 714 801 205 942
Laks, vild 142 6 19.84 13.97 56 914 1613 1822 587 775 870 222 1022
Laks, vild, gravad 179 6 21.2 11.84 47 934 1650 1745 630 840 944 232 1062
Laks, vild, tørstegt 182 6 25.4 13.96 56 1172 2067 2336 753 993 1115 285 1310
Makrel, varmrøget 296 3 20 6.76 27 1099 1938 2190 706 931 1099 1045 1228
Makrelfilet i tomatsovs, 70 % fisk, konserves 253 7 14 5.53 22 - - - - - - - -
Musling 86 7 14.7 17.09 68 693 1200 1123 423 560 700 205 743
Musling, dampet 148 6 25.6 17.30 69 1112 1798 1909 576 915 1099 286 1116
Musling, kogt, konserves 142 6 24.3 17.11 68 1140 1830 1900 650 990 1100 310 1490
Pighvarre 95 6 16.1 16.95 68 740 1305 1474 475 627 704 180 827
Pighvarre, tørstegt, røget 122 6 20.6 16.89 68 948 1672 1890 609 803 902 230 1060
Reje, dybfrost, kogt 119 6 22.8 19.16 77 1050 1950 2172 665 992 904 260 1067
Reje, frisk 85 7 20.1 23.65 95 926 1719 1915 586 875 797 229 941
Reje, frisk, kogt 99 7 23.9 24.14 97 1101 2044 2277 697 1040 948 273 1118
Reje, indbagt, friturestegt 291 3 14.4 4.95 20 - - - - - - - -
Reje, indbagt, frost 225 4 14.8 6.58 26 - - - - - - - -
Rødfisk, haddock 74 7 16.3 22.03 88 871 1536 1736 560 738 829 212 974
Rødfisk, haddock, røget 116 6 25.2 21.72 87 1162 2050 2317 747 985 1106 283 1300
Rødspætte 94 7 18.3 19.47 78 849 1349 1694 556 673 791 169 996
Rødspætte, kogt 118 7 21.8 18.47 74 1011 1607 2018 662 802 942 201 1186
Rødspættefilet, paneret, stegt i olie 220 4 14.5 6.59 26 - - - - - - - -
Rødtunge 70 7 12.4 17.71 71 614 1087 1270 455 508 585 161 651
Sandart 93 7 19.1 20.54 82 882 1555 1758 566 747 839 214 986
Sandart, tørstegt, røget 119 6 24.5 20.59 82 1131 1994 2254 726 958 1076 275 1264
Sardin i olie, konserves 208 3 24.6 11.83 47 1134 2001 2260 729 961 1079 276 1268
Sardin i tomat, konserves 185 6 20.9 11.30 45 795 1358 1400 476 973 795 157 926
Sej, filet 92 7 19.4 21.09 84 896 1580 1786 576 759 852 218 1002
Sej, filet, Alaska, pollock, frost 56 8 12.2 21.79 87 573 980 1118 370 471 536 166 619
Sej, filet, Alaska, pollock, frost, tørstegt 111 6 23.48 21.15 85 1082 1908 2157 696 917 1029 263 1210
Sild, kippers, røget 217 5 24.6 11.34 45 1133 1998 2258 728 960 1078 275 1266
Sild, syltet 262 4 14.19 5.42 22 654 1153 1303 420 554 622 159 731
Sild, sommersild 293 5 17 5.80 23 784 1382 1562 504 664 745 190 876
Sild, sommersild, kogt 349 3 20.2 5.79 23 931 1642 1856 598 788 885 226 1040
Sild, 158 5 17.96 11.37 45 828 1460 1650 532 701 787 201 925
Sild, kogt 203 5 23 11.33 45 1061 1872 2115 682 899 1010 258 1187
Skrubbe 88 7 18.6 21.14 85 924 1413 1714 542 723 813 144 1024
Snegl 87 7 16.1 18.51 74 471 960 694 140 399 470 0 509
Sperling 79 7 16.64 21.06 84 767 1352 1528 492 650 729 186 857
Stenbiderrogn, rød, caviar 94 7 12.5 13.30 53 - - - - - - - -
Stenbiderrogn, sort, caviar 179 6 14.29 7.98 32 - - - - - - - -
Sælkød 142 6 28.4 20.00 80 - - - - - - - -
Søtunge 64 7 14.8 23.13 93 732 1296 1514 543 606 698 192 776
Søøre, abalone 69 7 15.8 22.90 92 516 1398 929 365 436 648 64 615
Torsk, (Atlanterhavet ) 82 7 17.81 21.72 87 821 1447 1635 527 695 781 199 917
Torsk, (Atlanterhavet ), saltet, tørret 290 5 62.82 21.66 87 2895 5106 5769 1859 2452 2754 704 3236
Torsk, (Atlanterhavet ), tørstegt, røget 105 6 22.8 21.71 87 1052 1856 2097 676 891 1001 256 1176
Torsk, frisk, kogt i letsaltet vand 100 7 22.7 22.70 91 1049 1850 2091 674 889 998 255 1173
Torskerogn 115 6 20.5 17.83 71 1150 1740 1610 490 760 760 230 1310
Torskerogn, presset, konserves 125 6 27.1 21.68 87 1520 2300 2128 648 1005 1005 304 1732
Torskerogn, presset, konserves, stegt i fedt 230 4 26.4 11.48 46 1481 2240 2073 631 979 979 296 1687
Torsk, filet, paneret, stegt i fedt 202 5 15.6 7.72 31 - - - - - - - -
Torsk, filet, rullet i mel, stegt i fedt 146 5 21 14.38 58 - - - - - - - -
Tun 109 6 24.4 22.39 90 1077 1900 2147 692 913 1025 262 1204
Tun i olie, konserves 198 4 29.1 14.70 59 1342 2368 2675 862 1137 1277 326 1501
Tun i vand, konserves 128 6 23.6 18.44 74 1088 1920 2169 699 922 1035 265 1217
Tun, tørstegt 132 6 28.2 21.36 85 1300 2293 2590 835 1101 1237 316 1453
Ørred, vild, rainbow 119 6 20.48 17.21 69 944 1664 1881 606 799 898 229 1055
Ørred, vild, rainbow, røget 150 5 22.9 15.27 61 1056 1863 2105 679 895 1005 257 1181
Ørred, opdræt, rainbow 141 5 19.9 14.11 56 962 1696 1916 618 815 915 234 1075
Ørred, opdræt, rainbow, filet, paneret, stegt i fedt 247 4 22.4 9.07 36 - - - - - - - -
Ørred, opdræt, rainbow, tørstegt, røget 168 5 23.8 14.17 57 1148 2025 2287 738 973 1092 279 1283
Østers 59 7 9.8 16.61 66 364 592 610 166 370 389 54 390
Ål 184 5 18.4 10.00 40 850 1499 1694 546 720 809 207 950
Ål, røget 351 2 19.1 5.44 22 882 1556 1758 567 747 840 215 986
Ål, tørstegt 236 4 23.7 10.04 40 1090 1922 2171 700 923 1037 265 1218
Fødevare (pr. 100 g) Kcal Slankeværdi Protein (g) Protein (g. pr. 100 kcal) Protein (Energi %) Ile( mg) Leu (mg) Lys (mg) Met (mg) Phe (mg) Thr (mg) Trp (mg) Val (mg)