Annonce google indsætter, som vi ikke har indflydelse på:

Proteiner i kød og kødpålæg

Der er mange proteiner i kød. Men er det et godt argument for at spise kød, når vi allerede får mere end nok protein i kosten?

Proteiner i kød er ifølge nogle forskere en af Proteiner i kødde faktorer, som gør, at for store mængder kød og kødprodukter i kosten kan skade helbredet.

Du kan med fordel vælge vegetarbilske kilder til proteiner. Læs evt. mere i artiklen: Proteiner og essentielle aminosyrer

Essentielle Aminosyrer
Forkortelse Essentiel Aminosyre
Ile Isoleucin
Leu Leucin
Lys Lysin
Met Methionin
Phe Fenylalanin
Thr Threonin
Trp Tryptofan
Val Valin
Fødevare (pr. 100 g) Kcal Slankeværdi Protein (g) Protein (g. pr. 100 kcal) Protein (Energi %) Ile( mg) Leu (mg) Lys (mg) Met (mg) Phe (mg) Thr (mg) Trp (mg) Val (mg)
Bacon 417 1 12.6 3.0 12 598 1039 1123 346 524 555 150 638
Bacon, skiver, stegt 452 1 16 3.5 14 1619 2814 3041 937 1421 1504 407 1729
Blodpølse 379 2 14.6 3.9 15 320 1390 1050 200 820 570 180 1020
Fårekød, kogt, stegt 234 4 33.4 14.3 57 1588 2764 2999 918 1399 1403 257 1678
Fårekød, saltede kogestykker 371 2 14 3.8 15 666 1159 1257 385 586 588 108 703
Hale, svin 378 2 17.7 4.7 19 408 905 1012 320 479 550 89 515
Hamburgerryg, pålæg 107 5 16.8 15.7 63 778 1194 1459 416 601 681 177 858
Hamburgerryg, røget 124 5 19 15.3 61 880 1350 1650 470 680 770 200 970
Hamburgerryg, røget, kogt 122 5 18.4 15.1 60 880 1350 1650 470 680 770 200 970
Hare 114 5 21.8 19.1 76 1034 1698 1908 545 895 975 288 1108
Hestekød 133 4 21.4 16.1 64 910 1490 1640 460 730 730 200 910
Hjerte, kalv 110 5 17.2 15.6 63 720 1360 1380 380 690 690 1650 57
Hjerte, okse 112 5 17.7 15.8 63 850 1620 1640 450 820 820 1960 57
Hjerte, svin 118 5 17.3 14.7 59 831 1558 1428 442 762 757 199 914
Hjortekød, uspecificeret 157 5 21.8 13.9 56 929 1645 1756 505 818 818 192 1050
Kalv, ribben 228 4 23.9 10.5 42 1180 1907 1974 559 967 1047 243 1324
Kalvekød, < 3% fedt 107 6 21.4 20.0 80 1053 1700 1761 499 862 934 216 1182
Kalvekød, bryst, kogt 282 2 25.9 9.2 37 1277 2062 2136 606 1045 1132 262 1430
Kalvekød, ca. 13% fedt 197 3 18.58 9.4 38 915 1478 1531 434 749 812 188 1027
Kanin 136 5 20 14.7 59 951 1562 1756 502 823 897 265 1019
Lammekød, bov, afpudset 183 4 20.1 11.0 44 899 1551 1754 655 791 958 222 1023
Lammekød, bryst, afpudset 149 4 18.3 12.3 49 820 1414 1599 597 721 873 202 932
Lammekød, ribben 285 2 16.8 5.9 24 814 1311 1672 433 686 722 197 909
Lammekød, uspecificeret 282 2 16.5 5.9 23 799 1288 1642 425 674 709 193 893
Lammekød, uspecificeret, afpudset 193 4 20.3 10.5 42 910 1570 1775 663 801 970 225 1035
Lammekølle, med ca. 4 % fedt 121 5 20.9 17.3 69 937 1616 1828 683 824 998 231 1066
Lammekølle, steak med ben 206 4 18.6 9.0 36 834 1439 1628 608 734 889 206 949
Lever, kalv 140 5 19.9 14.2 57 968 1905 1627 562 1094 873 274 1268
Lever, lam 139 5 20.4 14.7 59 878 1665 1102 442 910 882 236 1122
Lever, okse 135 5 20.4 15.1 60 880 1690 1490 360 970 880 300 1300
Lever, svin 134 5 21.4 16.0 64 1085 1906 1649 530 1047 910 301 1321
Leverpostej, ca. 13% fedt 185 4 12 6.5 26 468 887 708 240 492 480 133 649
Leverpostej, uspecificeret, dåse 319 2 14.2 4.5 18 554 1050 838 284 582 568 157 768
Medisterpølse, svinekød 216 3 12 5.6 22 510 880 960 290 450 490 120 630
Medisterpølse, svinekød, røget 285 2 12 4.2 17 480 830 910 280 430 460 110 590
Nyre, kalv 99 5 15.8 16.0 64 670 1276 1048 330 748 719 202 833
Nyre, okse 99 5 17.4 17.6 70 620 1220 1150 320 650 650 190 900
Nyre, svin 100 5 16.5 16.5 66 670 1310 1310 330 740 670 230 1000
Oksefedt 902 1 0 0.0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Okeskød, lårtunge med fedt 166 4 21.5 13.0 52 978 1710 1816 560 848 859 140 1065
Oksekød, bryst, kogt 255 2 23.5 9.2 37 1211 2074 2201 666 1017 1085 254 1269
Oksekød, ca. 10 % fedt 152 4 20.4 13.4 54 1010 1620 1760 540 840 910 230 1110
Oksekød, ca. 15 % fedt 215 3 18.6 8.7 35 822 1450 1540 478 725 720 94 914
Oksekød, ca. 3% fedt 121 5 22 18.2 73 972 1715 1822 566 858 851 112 1081
Oksekød, ca. 30 % fedt 318 2 16.5 5.2 21 790 1230 1360 390 630 680 190 840
Oksekød, ca. 5 % fedt 137 5 21.4 15.6 62 1040 1700 1840 560 870 940 230 1150
Oksekød, culotte 145 4 21.65 14.9 60 900 1633 1714 712 842 784 227 956
Oksekød, flanksteak 155 5 21.2 13.7 55 965 1688 1793 553 383 848 139 1053
Oksekød, hakket, 10 - 14% fedt 188 3 17.4 9.3 37 855 1332 1476 423 684 738 198 909
Oksekød, højreb u. ben med fedtkant, entrecote 252 2 18.5 7.3 29 940 1470 1620 470 750 810 220 1000
Oksekød, højrebsfilet 109 5 22.2 20.4 81 1080 1760 1900 570 900 970 230 1180
Oksekød, inderlår 105 5 22.5 21.4 86 1070 1750 1890 570 890 960 230 1180
Oksekød, inderlår med fedtkant 166 4 22.1 13.3 53 1010 1620 1760 540 840 910 230 1110
Oksekød, kalveskank 145 5 19.6 13.5 54 936 1513 1566 444 767 830 192 1050
Oksekød, klump steak 137 5 21.4 15.6 62 975 1705 1811 558 847 856 141 1063
Oksekød, lårtunge 119 5 22.3 18.7 75 1015 1775 1886 580 880 890 147 1107
Oksekød, mellemskært 162 5 20 12.3 49 1000 1600 1730 530 830 900 230 1100
Oksekød, mørbrad 118 5 21.2 18.0 72 960 1530 1660 510 800 860 220 1050
Oksekød, ribeye 180 4 19.7 10.9 44 995 1836 2052 567 850 1003 239 1052
Oksekød, roastbeef, pålæg 115 5 18.6 16.2 65 846 1479 1572 484 735 743 122 922
Oksekød, tværreb med ben 324 2 16.2 5.0 20 800 1250 1380 400 640 690 190 850
Oksekød, tykbov 160 4 20.2 12.6 51 960 1500 1660 480 760 830 230 1020
Oksekød, tykbryst 277 2 17.9 6.5 26 760 1200 1320 380 610 660 180 810
Oksekød, tykkam u. ben 196 4 19.2 9.8 39 815 1542 1676 545 730 844 216 866
Oksekød, tykstegsfilet m. fedt 189 4 19.6 10.4 41 881 1549 1631 502 765 856 220 953
Oksekød, tykstegsfilet u. fedt 126 5 21.1 16.7 67 959 1676 1781 549 832 842 138 1045
Oksekød, tyndbov steak 244 3 19.2 7.9 31 854 1494 1587 489 742 750 123 932
Oksekød, tyndbryst, afpudset 209 4 18.9 9.0 36 760 1200 1320 380 610 660 180 810
Oksekød, tyndsteg m. ben 160 4 22.1 13.8 55 1080 1979 2204 613 920 1085 261 1143
Oksekød, tyndstegsfilet m. fedt 201 4 20.3 10.1 40 924 1615 1716 529 802 811 133 1007
Oksekød, yderlår 142 5 21.6 15.2 61 1030 1640 1780 550 860 920 230 1130
Pløse, cervelat, okse- og svinekød, med bacon 362 1 17.5 4.8 19 - - - - - - - -
Pløse, spegepølse, Mortadella, okse- og svinekød 311 2 16.37 5.3 21 708 1213 1262 394 598 633 152 735
Pølse, Bologna, okse- og svinekød, ca. 20% fedt 230 3 11.5 5.0 20 612 1048 1134 337 521 583 162 701
Pølse, Bologna, okse- og svinekød, ca. 25% fedt 308 2 15.2 4.9 20 809 1385 1499 445 689 770 214 927
Pølse, Bratwurst, okse- og svinekød, røget 297 2 12.2 4.1 16 485 810 903 364 405 465 107 464
Pølse, cocktailpølser 258 2 11.1 4.3 17 - - - - - - - -
Pølse, grill, hotdog, Frankfurter, ca. 10% fedt 160 4 10.1 6.3 25 500 862 1001 250 445 445 102 612
Pølse, grill, hotdog, Frankfurter, ca. 20% fedt 256 2 10.9 4.3 17 540 930 1080 270 480 480 110 660
Pølse, grill, med ost, uspecificeret 245 3 12.4 5.1 20 596 1057 1115 346 538 519 144 663
Pølse, lammekød, røget 372 2 22.1 5.9 24 - - - - - - - -
Pølse, oksekød, frisk, kogt 332 2 18.2 5.5 22 864 1492 1607 408 752 805 118 989
Pølse, svine- og oksekød, med cheddar ost, røget 296 2 12.9 4.4 17 620 1100 1160 360 560 540 150 690
Pølse, svinekød, < 15% fedt 190 4 10.8 5.7 23 530 856 856 224 438 438 102 601
Pølse, svinekød, ca. 20% fedt 265 2 10.6 4.0 16 520 840 840 220 430 430 100 590
Pølse, svinekød, ca. 35% fedt 366 1 13.2 3.6 14 648 1046 1046 274 535 535 125 735
Pølse, svinekød, med bacon 429 1 23.2 5.4 22 - - - - - - - -
Rullepølse, lammekød, ca. 20% fedt 251 2 16.8 6.7 27 - - - - - - - -
Rullepølse, svinekød, ca. 14% fedt 193 4 18 9.3 37 780 1250 1490 440 640 670 170 930
Salami, okse- og svinekød, kogt 336 2 21.9 6.5 26 675 929 1107 301 480 521 114 668
Salami, okse- og svinekød, tørret 378 2 21.1 5.6 22 998 1734 1874 577 875 929 251 1066
Salami, spegepølse, okse- og svinekød, Italiensk 350 2 21.8 6.2 25 971 1732 1824 593 868 959 210 1083
Salami, spegepølse, oksekød, kogt 261 2 12.6 4.8 19 650 1104 1152 349 541 568 137 662
Salami, svinekød, Italiensk stil 425 1 21.7 5.1 20 1084 1625 1878 470 940 1012 253 1120
Salami, svinekød, tørret og hårdt 407 1 22.6 5.6 22 1084 1625 1878 470 940 1012 253 1120
Salami, uspecificeret, pålæg 499 1 13.9 2.8 11 580 960 1070 240 510 490 110 670
Skinke, Bayonneskinke, kogt 228 3 21.2 9.3 37 902 1667 1793 542 906 924 241 925
Skinke, dåse, ca. 5% fedt 136 4 21.16 15.6 62 911 1645 1818 552 816 944 240 948
Skinke, kogt 103 5 17.9 17.4 70 809 1435 1513 429 717 801 168 907
Skinke, røget, ca. 3% fedt 141 4 18.5 13.1 52 836 1483 1564 443 741 828 174 937
Skinke, røget, kogt, skiver, pålæg 123 4 33 26.8 107 1491 2645 2790 790 1322 1477 310 1671
Skinke, saltet, hel lår, uden ben og svær 246 3 18.5 7.5 30 787 1455 1565 473 791 806 210 807
Skinke, strimlet 122 4 22 18.0 72 945 1707 1887 573 847 980 249 984
Skinke, Westfalerskinke 286 2 26.6 9.3 37 1132 2092 2250 680 1137 1159 302 1160
Svin, flæskesvær 544 1 61.3 11.3 45 1382 3322 2783 480 1940 1823 118 2421
Svin, Sylte, svinehoved 157 4 13.8 8.8 35 403 799 868 263 261 453 62 531
Svinebryst, kogestykke med svær 371 2 13.8 3.7 15 850 1270 1550 420 650 730 190 930
Svinebryst, kogestykke uden svær 300 2 13.6 4.5 18 800 1200 1470 400 620 700 180 880
Svinekam, kotelet, afpudset 143 5 21 14.7 59 1003 1719 1927 567 855 978 272 1162
Svinekam, med svær, flæskesteg 328 2 15.6 4.8 19 880 1320 1610 440 670 760 200 970
Svinekam, uden svær 198 3 19.7 9.9 40 910 1572 1766 514 785 891 244 1064
Svinekød, filet, afpudset 110 5 24 21.8 87 1189 1800 2149 611 884 1036 262 1309
Svinekød, hakket, maks. 10% fedt 144 4 21 14.6 58 1040 1575 1880 535 773 907 229 1145
Svinekød, hakket, maks. 20% fedt 208 3 17 8.2 33 842 1275 1522 433 626 734 185 927
Svinekød, mørbrad, afpudset 116 5 22 19.0 76 1050 1590 1900 540 780 910 230 1150
Svinekød, mørbradstykke, afpudset 110 5 24 21.8 87 1145 1735 2073 589 851 993 251 1255
Svinekød, nakkefilet, kotelet, med fedtkant 225 3 17.9 8.0 32 870 1330 1610 460 660 750 190 950
Svinekød, nakkekam med svær 270 2 16.5 6.1 24 722 1307 1397 435 712 733 198 714
Svinekød, Ribbenssteg 328 2 15.6 4.8 19 760 1250 1340 460 560 680 160 760
Svinekød, skinke steak 130 5 22 16.9 68 990 1520 1860 530 760 860 220 1090
Svinekød, spareribs 247 3 17 6.9 28 842 1275 1522 433 626 734 185 927
Svinekød, uspec. ca. 3 % fedt 116 5 22 19.0 76 1090 1650 1970 560 810 950 240 1200
Tunge, kalv 132 5 17.2 13.0 52 736 1238 1263 354 677 691 185 788
Tunge, kalv, kogt 202 3 25.85 12.8 51 1108 1863 1901 533 1018 1040 279 1186
Tunge, lam 222 3 15.7 7.1 28 613 1117 1112 333 586 710 159 752
Tunge, lam, kogt 275 2 21.6 7.9 31 843 1535 1527 457 805 975 218 1033
Tunge, okse 224 3 15 6.7 27 641 1113 1149 315 615 648 114 713
Tunge, okse, kogt 284 2 19.3 6.8 27 825 1432 1478 405 791 834 147 917
Tunge, svin 225 3 16.3 7.2 29 743 1307 1333 365 675 689 188 848
Tunge, svin, kogt 271 2 24.1 8.9 36 1099 1932 1970 540 999 1018 278 1253
Vildsvin, kød 122 5 21.5 17.6 70 1039 1748 2120 530 860 1012 289 1153
Vildsvin, kød, kogt 160 4 28.3 17.7 71 1367 2300 2789 697 1132 1331 380 1517
Fødevare (pr. 100 g) Kcal Slankeværdi Protein (g) Protein (g. pr. 100 kcal) Protein (Energi %) Ile( mg) Leu (mg) Lys (mg) Met (mg) Phe (mg) Thr (mg) Trp (mg) Val (mg)