Sikker Slank kort fortalt

Proteiner i mælk og mejeriprodukter

Der er en del letoptagelige proteiner i mælk og mælkeprodukter. Men, at der er proteiner i mælk, er ikke normalt ikke et godt argument for at indtage mælkeprodukter, eftersom de fleste af os allerede får mere end nok protein i kosten. En undtagelse er mælk til spædbørn.

Der er mange argumenter både for og imod mælk i kosten — og forskerne ved Proteiner i mælkendnu ikke helt hvilket ben, de skal stå på

Essentielle Aminosyrer
Forkortelse Essentiel Aminosyre
Ile Isoleucin
Leu Leucin
Lys Lysin
Met Methionin
Phe Fenylalanin
Thr Threonin
Trp Tryptofan
Val Valin
Fødevare (pr. 100 g) Kcal Slankeværdi (1-10) Protein (g) Protein (g. pr. 100 kcal) Protein (Energi %) Ile( mg) Leu (mg) Lys (mg) Met (mg) Phe (mg) Thr (mg) Trp (mg) Val (mg)
Ost, hvidskimmelost, Brie, 50+ 334 2 20.8 6.23 25 1015 1929 1851 592 1158 750 322 1340
Cacaomælk, 1,6% fedt 70 5 3.4 4.86 19 198 325 304 85 171 145 46 234
Cacaomælk, skummetmælk 62 6 3.5 5.65 23 203 334 312 88 175 146 48 241
Ost, Camembert, 50+ 300 3 19.8 6.60 26 968 1840 1766 565 1105 717 307 1279
Ost, Cheddar, 50+ 404 1 22.9 5.67 23 1206 1939 1025 547 1074 1044 547 1404
Ost, Cheshire, 50+ 387 1 23.4 6.05 24 1451 2238 1945 612 1231 832 300 1560
Fraiche, 5% 81 7 4.8 5.93 24 253 456 424 114 220 191 62 326
Fraiche, 9 % 110 6 3.2 2.91 12 169 304 283 76 147 127 41 217
Fraiche, 15% 162 5 3 1.85 7 158 285 265 71 138 119 38 203
Fraiche, 18 % 188 5 2.8 1.49 6 149 266 248 67 129 111 36 190
Fraiche, 28% 275 3 2 0.73 3 106 192 179 48 93 80 26 137
Fraiche, 38 % 362 2 2.1 0.58 2 111 200 186 50 96 83 27 139
Ost, blåskimmelost, uspecificeret, 50+ 353 2 21.4 6.06 24 1124 1919 1852 584 1087 785 312 1556
Ost, blåskimmelost, Danablu, 50+ 341 2 20 5.87 23 1050 1793 1730 546 1016 734 291 1454
Ost, blåskimmelost, Danablu, 60+ 395 1 17 4.30 17 893 1524 1471 464 864 623 248 1236
Ost, Danbo, 11%, 20+ 225 4 30 13.33 53 1646 2774 2398 846 1552 1034 414 2022
Ost, Danbo, 16%, 30+ 260 3 27 10.38 42 1513 2550 2205 778 1427 951 381 1859
Ost, Danbo 26%, 45+ 326 2 23 7.06 28 1262 2126 1838 648 1189 793 317 1550
Ost, Edam, 28%, 45+ 357 2 25 7.00 28 1308 2570 2660 721 1434 932 352 1810
Ost, Elbo, 26%, 40+ 328 2 24 7.32 29 1316 2220 1918 677 1242 827 331 1618
Ost, Emmentaler, 29%, 45+ 379 2 29 7.65 31 1590 2681 2318 818 1499 1000 400 1954
Ost, Esrom, 25%, 45+ 323 2 24 7.43 30 1319 2221 1914 674 1240 827 327 1617
Feta, salatost, 3% 102 6 18 17.65 71 1018 1768 1545 466 856 807 254 1350
Feta, salatost, middelhavs hvid ost, 17% 225 4 13 5.78 23 735 1277 1116 337 618 583 183 975
Feta, salatost, 22% 260 3 15 5.77 23 848 1474 1288 389 713 673 211 1125
Feta, uspecificeret, 21% 264 3 14.21 5.38 22 803 1395 1219 368 675 637 200 1065
Feta, øko salattern, 24% 295 3 17 5.76 23 961 1670 1459 441 808 763 239 1275
Fløde, kaffefløde, 9 % 111 5 3.2 2.88 12 186 307 287 80 161 135 44 204
Fløde, kaffefløde, 10% 123 5 3.1 2.52 10 160 258 136 73 143 139 73 187
Fløde, madlavningsfløde, 15% 163 4 3 1.84 7 175 289 268 75 155 124 40 206
Fløde, madlavningsfløde, 18 % 197 4 2.8 1.42 6 163 268 250 71 140 118 37 193
Fløde, piskefløde, 31% 292 2 2.2 0.75 3 131 213 172 54 105 98 31 145
Fløde, piskefløde, 36 % 350 1 3.8 1.09 4 146 234 124 66 130 126 66 170
Fløde, piskefløde, 38 % 362 1 2.1 0.58 2 124 210 178 52 110 97 30 150
Fløde, 50% 467 1 1.7 0.36 1 100 178 157 45 92 79 24 126
Flødeost, cremeost, 1% 105 6 16 15.24 61 858 1737 1501 505 769 616 182 1045
Flødeost, cremeost, 15% 201 4 7.9 3.93 16 429 869 750 252 384 308 91 522
Flødeost, cremeost, 34% 350 2 6.15 1.76 7 324 657 567 191 291 233 69 395
Gedemælk 69 5 3.6 5.22 21 207 314 290 80 155 163 44 240
Gedeost, 30%, 50+ 364 2 21.6 5.93 24 893 1861 1549 575 859 805 227 1485
Ost, Gouda, 27%, 45+ 356 2 24.9 6.99 28 1306 2564 2654 719 1431 930 352 1806
Ost, Gouda, 39%, 50+ 484 1 34 7.02 28 1776 3487 3609 978 1946 1265 479 2456
Ost, Grana padano, 35+ 398 1 33 8.29 33 1849 3116 2694 951 1743 1163 464 2271
Ost, Gruyere, 45+ 413 1 29.8 7.22 29 1612 3102 2710 822 1743 1089 421 2243
Ost, Havarti, 16%, 30+ 263 3 29 11.03 44 1623 2733 2365 835 1531 1020 408 1995
Ost, Havarti, 27%, 45+ 348 2 25 7.18 29 1371 2312 1996 705 1293 862 345 1685
Ost, Havarti, 39%, 60+ 429 1 18 4.20 17 1042 1769 1533 541 984 653 263 1276
Hytteost, 0,3% 72 7 10.3 14.31 57 549 1037 868 250 536 465 137 695
Hytteost, 1% 72 7 12.4 17.22 69 728 1274 1002 373 668 550 138 767
Hytteost, 1,5% 69 7 12 17.39 70 705 1233 970 361 646 532 134 742
Hytteost, laktosefri, 4% 98 6 14 14.29 57 822 1438 1132 421 754 621 156 866
Hytteost, 4% 98 6 11 11.22 45 591 1116 934 269 577 500 147 748
Ost, blå/hvidskimmelost, Høng, 39%, 65+ 417 1 16 3.84 15 840 1434 1384 437 813 587 233 1163
Kvark, 0,3% 67 8 12 17.91 72 - - - - - - 204 -
Kvark, 2% 80 8 11.3 14.13 57 - - - - - - 192 -
Kvark, 8% 117 7 7 5.98 24 - - - - - - 119 -
Kvark 10% 152 6 12.7 8.36 33 - - - - - - 216 -
Kærnemælk, 0,5%, mælkesyrekultur 36 7 3.5 9.72 39 180 330 293 92 181 149 44 229
Letmælk, 1,5% 46 6 3.5 7.61 30 205 345 323 91 181 153 48 249
Letmælksyoghurt, 1,5% 48 8 4.2 8.75 35 229 423 377 124 229 173 24 347
Ost, Maribo, 37%, 50+ 430 1 21.4 4.98 20 1199 2021 1712 604 1105 742 293 1441
Ost, Marquis, 42%, 70+ 433 1 13 3.00 12 - - - - - - - -
Mozzarella, 13%, revet 248 3 28 11.29 45 1341 2725 2839 780 1459 1065 391 1748
Mozzarella, 16%, 30+ 254 3 24.26 9.55 38 1164 2365 2464 677 1266 924 339 1517
Mozzarella, 20%, 45+ 295 2 23.8 8.07 32 1216 1956 1034 551 1083 1053 551 1416
Mozzarella, 25%, 50+ 318 2 22 6.92 28 1036 2106 2194 603 1127 823 302 1351
Mozzarella, galbani, 18%, 45+ 334 2 17 5.09 20 869 1397 739 394 774 752 394 1011
Ost, blåskimmelost, Mycella, 50+ 354 2 21.5 6.07 24 1200 2000 1700 610 1100 750 300 1500
Ost, blåskimmelost, Mycella, 60+ 390 1 16 4.10 16 893 1488 1265 454 819 558 223 1116
Ost, blåskimmelost, Roquefort, 50+ 369 1 21.5 5.83 23 1217 2114 1848 558 1023 965 303 1614
Ost, Myseost, gjetost, brunost, 34+ 466 1 9.7 2.08 8 519 992 814 318 540 393 135 765
Ost, fast, uspecificeret, 10%, 20+ 214 4 30 14.02 56 1660 2790 2410 850 1560 1040 420 2040
Ost, fast, uspecificeret, 16%, 30+ 263 3 28.7 10.91 44 1570 2650 2290 810 1480 990 400 1930
Ost, fast, uspecificeret, 26%, 45+ 336 2 24 7.14 29 1345 2267 1920 677 1239 832 329 1616
Ost, hård, uspecificeret, 35%, 55+ 411 1 24.9 6.06 24 1317 2402 2299 666 1337 916 335 1707
Ost, hård, Parmesan, 26%, 35+ 392 1 35.8 9.13 37 1894 3453 3306 958 1922 1317 482 2454
Ost, hård, Parmesan, revet, 28%, 35+ 420 1 28.4 6.76 27 1455 2747 2201 751 1538 1075 383 1865
Ost, hård, Parmesan, strimlet, 27%, 36+ 415 1 37.9 9.13 37 2202 4013 3843 1114 2234 1531 560 2853
Ost, Parmigiano reggiano, 40+ 392 1 33 8.42 34 1746 3183 3047 883 1772 1214 444 2262
Rygeost, 0,4% 70 6 12.5 17.86 71 702 1184 1024 352 645 430 172 841
Rygeost, 10% 146 4 10 6.85 27 540 920 790 280 510 340 140 670
Ost, blå/hvidskimmelost, Saga, 42%, 75+ 429 1 12 2.80 11 630 1076 1038 328 610 440 175 872
Ost, Samsø, 16%, 30+ 250 3 26 10.40 42 1431 2413 2085 736 1349 899 360 1758
Ost, Samsø, 26%, 45+ 326 2 23 7.06 28 1262 2127 1838 649 1190 793 317 1550
Minimælk, 0,4 % 36 6 3.5 9.72 39 179 328 290 91 180 148 44 227
Skummetmælk, 0,1 % 34 6 3.4 10.00 40 174 319 282 88 175 144 43 221
Skyr naturel, cheasy, 0,2% 66 8 11 16.67 67 - - - - - - - -
Skyr naturel, Thise, 0,2% 60 8 22 36.67 147 - - - - - - - -
Smelteost, processed cheese, 10%, 25+ 190 4 16.7 8.79 35 773 1478 1659 432 849 543 244 1001
Smelteost, processed cheese, 16%, 40+ 208 3 16 7.69 31 741 1416 1590 414 814 520 234 959
Smelteost, processed cheese, 30%, 50+ 375 2 22.1 5.89 24 1023 1956 2196 572 1124 718 323 1325
Smelteost, Buko naturel, 4% 98 5 12 12.24 49 - - - - - - - -
Smelteost, Buko naturel, 25% 252 3 4.5 1.79 7 - - - - - - - -
Smør, saltet 717 1 0.9 0.13 1 51 83 45 21 41 38 12 57
Smør, med havsalt, 69% smør og 19% rapsolie 680 1 0.6 0.09 0 34 55 30 14 27 25 8 38
Ost, Svenbo, 30+ 261 3 28 10.73 43 1510 2550 2210 780 1430 950 380 1860
Ost, Svenbo, 45+ 333 2 24 7.21 29 1321 2227 1925 680 1246 831 332 1623
Ost, Svenbo, 50+ 354 2 22 6.21 25 1186 2004 1736 613 1124 746 299 1461
Sødmælk, 3,5% 63 5 3.4 5.40 22 176 323 285 89 176 145 43 222
Sødmælksyoghurt, 3,5% 63 7 3.6 5.71 23 180 362 300 80 174 158 18 216
Skummetmælksyoghurt, 0,2 % 56 8 5.73 10.23 41 313 577 514 169 313 235 32 474
Ost, Thybo, 33%, 50+ 417 1 30 7.19 29 1681 2834 2400 846 1549 1040 411 2020
Tykmælksyoghurt, acidophilus, 3,5% 63 7 3.8 6.03 24 - - - - - - - -
Ylette, acidophilus, 1,5% 54 8 5.8 10.74 43 - - - - - - - -
Ymer, acidophilus, 3,5% 71 7 5.6 7.89 32 - - - - - - - -
Yoghurt med frugt, 1,4%, uspecificeret 101 7 4.9 4.85 19 265 490 436 143 265 200 27 402
Yoghurt naturel, ca. 0,5% 39 8 4.3 11.03 44 234 433 386 127 234 177 25 355
Yoghurt naturel, ca. 1,5% 46 8 3.8 8.26 33 207 383 341 112 207 156 22 314
Yoghurt naturel, ca. 3,5% 61 7 3.5 5.74 23 189 350 311 102 189 142 20 287
Yoghurt, græsk, 2% 73 8 9.9 13.56 54 286 529 471 155 286 216 30 434
Yoghurt, græsk, 5% 97 6 7.3 7.53 30 211 390 347 114 211 159 22 320
Yoghurt, græsk, 10% 135 5 7.5 5.56 22 217 401 357 117 217 164 23 329
Yoghurt, græsk style, frugt 137 5 4.8 3.50 14 139 256 228 75 139 105 15 210
Fødevare (pr. 100 g) Kcal Slankeværdi (1-10) Protein (g) Protein (g. pr. 100 kcal) Protein (Energi %) Ile( mg) Leu (mg) Lys (mg) Met (mg) Phe (mg) Thr (mg) Trp (mg) Val (mg)