Sikker Slank kort fortalt

Proteiner i fjerkræ og æg

Der er mange proteiner i fjerkræ og æg. Det er dog næppe et godt argument for at spise disse fødevarer, eftersom vi allerede får mere end nok protein i kosten.

Proteiner i fjerkræ og æg er dog en faktor, der kan indgå i overvejelserne, når det i sjældne tilfælde er nødvendigt at øge mængden og/eller kvaliteten af protein i kosten — fx kan den proteinrige æggehvide overvejes.Proteiner i fjerkræ

Essentielle Aminosyrer
Forkortelse Essentiel Aminosyre
Ile Isoleucin
Leu Leucin
Lys Lysin
Met Methionin
Phe Fenylalanin
Thr Threonin
Trp Tryptofan
Val Valin
Fødevare (pr. 100 g) Kcal Slankeværdi Protein (g) Protein (g. pr. 100 kcal) Protein (Energi %) Ile( mg) Leu (mg) Lys (mg) Met (mg) Phe (mg) Thr (mg) Trp (mg) Val (mg)
And, vildt, brystkød uden skind 123 5 19.85 16.14 65 1019 1677 1699 537 832 848 276 1039
And, vildt, kød med skind, 211 3 17.42 8.26 33 878 1449 1468 465 723 738 237 902
And, opdræt, kød med skind 404 2 11.5 2.85 11 537 900 912 291 459 471 144 573
And, opdræt, kød med skind, stegt 337 2 19 5.64 23 872 1465 1486 475 752 773 232 938
And, opdræt, kød uden skind 135 4 18.28 13.54 54 939 1544 1564 494 766 781 254 956
And, opdræt, kød uden skind, stegt 201 3 23.5 11.69 47 1206 1983 2009 635 984 1003 327 1228
And, Peking, andelår med skind og ben, stegt 217 3 26.8 12.35 49 1361 2238 2268 715 1113 1134 368 1387
And, Peking, andelår med ben, uden skind, stegt 178 4 29.1 16.35 65 1481 2435 2468 778 1211 1234 400 1509
And, Peking, brystkød med skin, stegt 202 3 24.5 12.13 49 1247 2050 2078 655 1019 1039 337 1270
And, Peking, brystkød uden skin, kogt 140 4 27.6 19.71 79 1404 2310 2340 737 1148 1170 380 1431
And, lever 136 3 18.7 13.75 55 995 1691 1418 444 930 833 264 1170
Due, kød og skind 294 2 18.47 6.28 25 943 1506 1537 552 773 884 268 967
Due, kød uden skind 142 5 17.5 12.32 49 955 1501 1532 554 759 876 274 949
Fasan, kød og skind 181 4 22.7 12.54 50 1228 1870 2015 643 876 1108 304 1230
Fasan, kød uden skind 133 5 23.5 17.67 71 1324 1995 2157 686 920 1180 328 1305
Fasan, brystkød uden skind 133 5 24.4 18.35 73 1369 2063 2230 710 951 1220 339 1349
Fasan, hel fasan (spiselig del), kogt 239 3 32.4 13.56 54 1753 2669 2876 918 1250 1581 434 1756
Fasan, lår uden skind 134 5 22.2 16.57 66 1247 1879 2032 646 867 1112 309 1229
Gås, opdræt, kød og skind 371 2 15.86 4.27 17 746 1330 1254 383 665 708 207 777
Gås,opdræt, kød og skind, kogt, stegt 305 2 25.2 8.26 33 1183 2109 1988 608 1055 1123 332 1232
Gås, opdræt, kød uden skind 161 5 23 14.29 57 1168 1922 1947 615 954 972 317 1190
Gås, opdræt, kød uden skind, kogt, stegt 238 2 28.9 12.14 49 1488 2447 2480 783 1214 1238 403 1516
Gås, lever, røget 462 1 11.4 2.47 10 606 1029 863 270 567 507 161 719
Høne, kød og skind 243 3 14.7 6.05 24 570 1220 1314 398 584 962 118 584
Høne, kød uden skind 141 5 21 14.89 60 1070 1530 1720 550 810 850 240 1010
Høne, bryst 116 5 23.3 20.09 80 1037 1793 1941 508 848 964 272 1090
Høne, filet, kogt 154 5 36.2 23.51 94 1911 2716 3076 1002 1437 1529 422 1796
Høne, Kylling, lever 119 3 16.9 14.20 57 813 1512 1332 432 824 725 176 998
Høne, lever, simret 167 3 24.5 14.67 59 1144 2128 1875 608 1160 1021 248 1405
Kalkun, brystkød uden skind 114 5 23.7 20.79 83 679 1640 1952 619 763 859 252 756
Kalkun, brystkød uden skind, stegt 147 4 30.1 20.48 82 773 1839 2225 705 869 979 287 862
Kalkun, kød med skind 143 5 21.6 15.10 60 608 1471 1746 554 688 608 768 686
Kalkun, kød med skind, stegt 189 4 28.6 15.13 61 796 1925 2282 724 903 1004 291 902
Kalkun, kød uden skind 112 5 22.6 20.18 81 649 1569 1868 592 730 649 822 724
Kalkun, kød uden skind, kogt, stegt 159 5 29.1 18.30 73 833 2014 2398 760 937 1055 310 929
Kalkun, underlår med skind, kogt, stegt 208 4 27.9 13.41 54 1417 2187 2571 793 1096 1225 311 1463
Kylling, bryst med skind 172 4 20.85 12.12 48 1063 1534 1725 563 816 869 237 1020
Kylling, bryst med skind, paneret, friturestegt 222 3 31.84 14.34 57 1632 2353 2634 862 1253 1327 364 1562
Kylling, bryst filet 120 5 22.5 18.75 75 1104 1861 2163 585 908 1009 283 1165
Kylling, bryst filet, stuvet 151 5 28.98 19.19 77 1530 2175 2462 802 1150 1224 339 1437
Kylling, bryst filet, stegt 187 4 33.4 17.86 71 1765 2509 2836 925 1328 1412 390 1659
Kylling, kød med skind, paneret, friturestegt 269 2 28.56 10.62 42 1439 2092 2320 762 1121 1181 323 1392
Kylling, kød med skind 215 3 18.6 8.65 35 924 1350 1509 493 721 767 207 902
Kylling, kød med skind, stegt 239 3 27.3 11.42 46 1362 1986 2223 726 1061 1128 305 1325
Kylling, kød uden skind og fedt 114 5 23.2 20.35 81 1225 1741 1971 642 921 980 271 1151
Kylling, kød uden skind og fedt, stuvet 159 4 28.9 18.18 73 1525 2167 2454 799 1146 1220 337 1433
Kylling, kød uden skind og fedt, ristet 173 4 30.91 17.87 71 1632 2319 2626 855 1226 1305 361 1533
Kylling, kød uden skind og fedt, stegt 192 4 32.82 17.09 68 1732 2463 2784 908 1303 1386 383 1628
Kylling, lever 119 3 16.9 14.20 57 813 1512 1332 432 824 725 176 998
Kylling, lever, simret 167 3 24.46 14.65 59 1144 2128 1875 608 1160 1021 248 1405
Kylling, lever, stegt 172 3 25.78 14.99 60 1206 2243 1976 641 1223 1076 261 1481
Kylling, lår og underlår med skind 214 4 16.37 7.65 31 742 1306 1438 439 631 729 171 768
Kylling, lår og underlår med skind, ristet 184 4 24.03 13.06 52 1149 2000 2215 678 955 1114 270 1166
Kylling, lår og underlår med skind, stuvet 220 4 24.17 10.99 44 1216 1766 1979 646 942 1002 271 1177
Kylling nugget, frost 228 3 15.3 6.71 27 631 1087 1049 333 548 549 165 678
Kylling nugget, friturestegt 326 2 16.5 5.06 20 679 1169 1129 358 589 591 178 729
Kylling pølse, kalkun pølse, ca. 15 % fedt 200 3 12 6.00 24 352 612 637 189 306 363 99 386
Kylling pølse, kalkun pølse, ca. 5 % fedt 183 3 21.43 11.71 47 628 1092 1136 337 546 648 176 689
Kylling, underlår med skind 155 4 19.3 12.45 50 646 1119 1192 407 586 600 222 660
Kylling, underlår med skind, paneret, friturestegt 254 2 26.84 10.57 42 1357 1969 2189 718 1054 1112 304 1310
Kylling, vinge, frosset, BBQ 211 3 19.7 9.34 37 745 1278 1352 414 726 743 180 809
Kylling, vinge, frosset, BBQ, ovnbagt 242 3 22.2 9.17 37 842 1444 1529 468 820 841 204 915
Kylling, vinge, paneret, friturestegt 321 2 26.11 8.13 33 1239 1851 2030 669 1002 1056 281 1245
Kylling, vinge, stuvet 181 4 27.18 15.02 60 1435 2039 2309 752 1078 1148 317 1348
Quail, kogt 227 3 25.1 11.06 44 1295 2062 3102 756 1056 1208 368 1321
Rype, bryst uden skind 122 5 20.3 16.64 67 - - - - - - - -
Rype, bryst uden skind, ovnstegt 174 4 29.8 17.13 69 - - - - - - - -
Struds, steak, kogt 155 5 28.12 18.14 73 1336 2285 2483 786 1161 1233 251 1389
Æg, and 185 4 12.8 6.92 28 600 1110 940 570 840 740 270 880
Æg, and, alkaliseret, pidan, tusindårsæg 158 4 12.8 8.10 32 541 995 756 610 732 659 140 689
Æg, gås 185 4 13.9 7.51 30 640 1200 1020 620 910 800 290 950
Æg, hønseæg, blomme 322 2 15.8 4.91 20 866 1399 1217 378 681 687 177 949
Æg, hønseæg, blomme, pasteuriseret, frost 296 2 15.4 5.20 21 780 1351 1182 375 689 706 223 908
Æg, hønseæg, blomme, tørret 666 1 34.2 5.14 21 1970 2900 2300 880 1480 1860 500 2080
Æg, hønseæg, hele 143 4 12.6 8.81 35 750 1150 990 440 710 600 180 950
Æg, hønseæg, hele, alkaliseret, pidan, tusindårsæg 132 4 12.8 9.70 39 582 1006 731 633 711 610 227 730
Æg, hønseæg, hele, hårdkogt 155 4 12.58 8.12 32 686 1075 904 392 668 604 153 767
Æg, hønseæg, hvide 48 9 10.9 22.71 91 680 1010 860 470 720 520 170 920
Æg, hønseæg, pocheret 143 4 12.5 8.74 35 669 1083 909 378 677 553 166 855
Æg, hønseæg, stegt i fedt 190 3 13.1 6.89 28 713 1118 940 408 695 628 159 797
Æg, quail 172 4 12.7 7.38 30 583 1096 954 404 640 686 191 712
Æg, quail, alkaliseret, pidan, tusindårsæg 158 4 13.8 8.73 35 684 1199 891 475 708 728 170 852
Æg, quail, kogt 163 4 12.3 7.55 30 637 1147 1010 383 671 670 185 738
Fødevare (pr. 100 g) Kcal Slankeværdi Protein (g) Protein (g. pr. 100 kcal) Protein (Energi %) Ile( mg) Leu (mg) Lys (mg) Met (mg) Phe (mg) Thr (mg) Trp (mg) Val (mg)