Der er mange proteiner i fjerkræ og æg. Det er dog næppe et godt argument for at spise disse fødevarer, eftersom vi allerede får mere end nok protein i kosten.
Proteiner i fjerkræ og æg er dog en faktor, der kan indgå i overvejelserne, når det i sjældne tilfælde er nødvendigt at øge mængden og/eller kvaliteten af protein i kosten — fx kan den proteinrige æggehvide overvejes.
Proteiner og essentielle aminosyrer i fødevarer:
Fødevare (pr. 100 g) | Kcal | Slankeværdi | Protein (g) | Protein (g. pr. 100 kcal) | Protein (Energi %) | Ile( mg) | Leu (mg) | Lys (mg) | Met (mg) | Phe (mg) | Thr (mg) | Trp (mg) | Val (mg) |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
And, vildt, brystkød uden skind | 123 | 5 | 19.85 | 16.14 | 65 | 1019 | 1677 | 1699 | 537 | 832 | 848 | 276 | 1039 |
And, vildt, kød med skind, | 211 | 3 | 17.42 | 8.26 | 33 | 878 | 1449 | 1468 | 465 | 723 | 738 | 237 | 902 |
And, opdræt, kød med skind | 404 | 2 | 11.5 | 2.85 | 11 | 537 | 900 | 912 | 291 | 459 | 471 | 144 | 573 |
And, opdræt, kød med skind, stegt | 337 | 2 | 19 | 5.64 | 23 | 872 | 1465 | 1486 | 475 | 752 | 773 | 232 | 938 |
And, opdræt, kød uden skind | 135 | 4 | 18.28 | 13.54 | 54 | 939 | 1544 | 1564 | 494 | 766 | 781 | 254 | 956 |
And, opdræt, kød uden skind, stegt | 201 | 3 | 23.5 | 11.69 | 47 | 1206 | 1983 | 2009 | 635 | 984 | 1003 | 327 | 1228 |
And, Peking, andelår med skind og ben, stegt | 217 | 3 | 26.8 | 12.35 | 49 | 1361 | 2238 | 2268 | 715 | 1113 | 1134 | 368 | 1387 |
And, Peking, andelår med ben, uden skind, stegt | 178 | 4 | 29.1 | 16.35 | 65 | 1481 | 2435 | 2468 | 778 | 1211 | 1234 | 400 | 1509 |
And, Peking, brystkød med skin, stegt | 202 | 3 | 24.5 | 12.13 | 49 | 1247 | 2050 | 2078 | 655 | 1019 | 1039 | 337 | 1270 |
And, Peking, brystkød uden skin, kogt | 140 | 4 | 27.6 | 19.71 | 79 | 1404 | 2310 | 2340 | 737 | 1148 | 1170 | 380 | 1431 |
And, lever | 136 | 3 | 18.7 | 13.75 | 55 | 995 | 1691 | 1418 | 444 | 930 | 833 | 264 | 1170 |
Due, kød og skind | 294 | 2 | 18.47 | 6.28 | 25 | 943 | 1506 | 1537 | 552 | 773 | 884 | 268 | 967 |
Due, kød uden skind | 142 | 5 | 17.5 | 12.32 | 49 | 955 | 1501 | 1532 | 554 | 759 | 876 | 274 | 949 |
Fasan, kød og skind | 181 | 4 | 22.7 | 12.54 | 50 | 1228 | 1870 | 2015 | 643 | 876 | 1108 | 304 | 1230 |
Fasan, kød uden skind | 133 | 5 | 23.5 | 17.67 | 71 | 1324 | 1995 | 2157 | 686 | 920 | 1180 | 328 | 1305 |
Fasan, brystkød uden skind | 133 | 5 | 24.4 | 18.35 | 73 | 1369 | 2063 | 2230 | 710 | 951 | 1220 | 339 | 1349 |
Fasan, hel fasan (spiselig del), kogt | 239 | 3 | 32.4 | 13.56 | 54 | 1753 | 2669 | 2876 | 918 | 1250 | 1581 | 434 | 1756 |
Fasan, lår uden skind | 134 | 5 | 22.2 | 16.57 | 66 | 1247 | 1879 | 2032 | 646 | 867 | 1112 | 309 | 1229 |
Gås, opdræt, kød og skind | 371 | 2 | 15.86 | 4.27 | 17 | 746 | 1330 | 1254 | 383 | 665 | 708 | 207 | 777 |
Gås,opdræt, kød og skind, kogt, stegt | 305 | 2 | 25.2 | 8.26 | 33 | 1183 | 2109 | 1988 | 608 | 1055 | 1123 | 332 | 1232 |
Gås, opdræt, kød uden skind | 161 | 5 | 23 | 14.29 | 57 | 1168 | 1922 | 1947 | 615 | 954 | 972 | 317 | 1190 |
Gås, opdræt, kød uden skind, kogt, stegt | 238 | 2 | 28.9 | 12.14 | 49 | 1488 | 2447 | 2480 | 783 | 1214 | 1238 | 403 | 1516 |
Gås, lever, røget | 462 | 1 | 11.4 | 2.47 | 10 | 606 | 1029 | 863 | 270 | 567 | 507 | 161 | 719 |
Høne, kød og skind | 243 | 3 | 14.7 | 6.05 | 24 | 570 | 1220 | 1314 | 398 | 584 | 962 | 118 | 584 |
Høne, kød uden skind | 141 | 5 | 21 | 14.89 | 60 | 1070 | 1530 | 1720 | 550 | 810 | 850 | 240 | 1010 |
Høne, bryst | 116 | 5 | 23.3 | 20.09 | 80 | 1037 | 1793 | 1941 | 508 | 848 | 964 | 272 | 1090 |
Høne, filet, kogt | 154 | 5 | 36.2 | 23.51 | 94 | 1911 | 2716 | 3076 | 1002 | 1437 | 1529 | 422 | 1796 |
Høne, Kylling, lever | 119 | 3 | 16.9 | 14.20 | 57 | 813 | 1512 | 1332 | 432 | 824 | 725 | 176 | 998 |
Høne, lever, simret | 167 | 3 | 24.5 | 14.67 | 59 | 1144 | 2128 | 1875 | 608 | 1160 | 1021 | 248 | 1405 |
Kalkun, brystkød uden skind | 114 | 5 | 23.7 | 20.79 | 83 | 679 | 1640 | 1952 | 619 | 763 | 859 | 252 | 756 |
Kalkun, brystkød uden skind, stegt | 147 | 4 | 30.1 | 20.48 | 82 | 773 | 1839 | 2225 | 705 | 869 | 979 | 287 | 862 |
Kalkun, kød med skind | 143 | 5 | 21.6 | 15.10 | 60 | 608 | 1471 | 1746 | 554 | 688 | 608 | 768 | 686 |
Kalkun, kød med skind, stegt | 189 | 4 | 28.6 | 15.13 | 61 | 796 | 1925 | 2282 | 724 | 903 | 1004 | 291 | 902 |
Kalkun, kød uden skind | 112 | 5 | 22.6 | 20.18 | 81 | 649 | 1569 | 1868 | 592 | 730 | 649 | 822 | 724 |
Kalkun, kød uden skind, kogt, stegt | 159 | 5 | 29.1 | 18.30 | 73 | 833 | 2014 | 2398 | 760 | 937 | 1055 | 310 | 929 |
Kalkun, underlår med skind, kogt, stegt | 208 | 4 | 27.9 | 13.41 | 54 | 1417 | 2187 | 2571 | 793 | 1096 | 1225 | 311 | 1463 |
Kylling, bryst med skind | 172 | 4 | 20.85 | 12.12 | 48 | 1063 | 1534 | 1725 | 563 | 816 | 869 | 237 | 1020 |
Kylling, bryst med skind, paneret, friturestegt | 222 | 3 | 31.84 | 14.34 | 57 | 1632 | 2353 | 2634 | 862 | 1253 | 1327 | 364 | 1562 |
Kylling, bryst filet | 120 | 5 | 22.5 | 18.75 | 75 | 1104 | 1861 | 2163 | 585 | 908 | 1009 | 283 | 1165 |
Kylling, bryst filet, stuvet | 151 | 5 | 28.98 | 19.19 | 77 | 1530 | 2175 | 2462 | 802 | 1150 | 1224 | 339 | 1437 |
Kylling, bryst filet, stegt | 187 | 4 | 33.4 | 17.86 | 71 | 1765 | 2509 | 2836 | 925 | 1328 | 1412 | 390 | 1659 |
Kylling, kød med skind, paneret, friturestegt | 269 | 2 | 28.56 | 10.62 | 42 | 1439 | 2092 | 2320 | 762 | 1121 | 1181 | 323 | 1392 |
Kylling, kød med skind | 215 | 3 | 18.6 | 8.65 | 35 | 924 | 1350 | 1509 | 493 | 721 | 767 | 207 | 902 |
Kylling, kød med skind, stegt | 239 | 3 | 27.3 | 11.42 | 46 | 1362 | 1986 | 2223 | 726 | 1061 | 1128 | 305 | 1325 |
Kylling, kød uden skind og fedt | 114 | 5 | 23.2 | 20.35 | 81 | 1225 | 1741 | 1971 | 642 | 921 | 980 | 271 | 1151 |
Kylling, kød uden skind og fedt, stuvet | 159 | 4 | 28.9 | 18.18 | 73 | 1525 | 2167 | 2454 | 799 | 1146 | 1220 | 337 | 1433 |
Kylling, kød uden skind og fedt, ristet | 173 | 4 | 30.91 | 17.87 | 71 | 1632 | 2319 | 2626 | 855 | 1226 | 1305 | 361 | 1533 |
Kylling, kød uden skind og fedt, stegt | 192 | 4 | 32.82 | 17.09 | 68 | 1732 | 2463 | 2784 | 908 | 1303 | 1386 | 383 | 1628 |
Kylling, lever | 119 | 3 | 16.9 | 14.20 | 57 | 813 | 1512 | 1332 | 432 | 824 | 725 | 176 | 998 |
Kylling, lever, simret | 167 | 3 | 24.46 | 14.65 | 59 | 1144 | 2128 | 1875 | 608 | 1160 | 1021 | 248 | 1405 |
Kylling, lever, stegt | 172 | 3 | 25.78 | 14.99 | 60 | 1206 | 2243 | 1976 | 641 | 1223 | 1076 | 261 | 1481 |
Kylling, lår og underlår med skind | 214 | 4 | 16.37 | 7.65 | 31 | 742 | 1306 | 1438 | 439 | 631 | 729 | 171 | 768 |
Kylling, lår og underlår med skind, ristet | 184 | 4 | 24.03 | 13.06 | 52 | 1149 | 2000 | 2215 | 678 | 955 | 1114 | 270 | 1166 |
Kylling, lår og underlår med skind, stuvet | 220 | 4 | 24.17 | 10.99 | 44 | 1216 | 1766 | 1979 | 646 | 942 | 1002 | 271 | 1177 |
Kylling nugget, frost | 228 | 3 | 15.3 | 6.71 | 27 | 631 | 1087 | 1049 | 333 | 548 | 549 | 165 | 678 |
Kylling nugget, friturestegt | 326 | 2 | 16.5 | 5.06 | 20 | 679 | 1169 | 1129 | 358 | 589 | 591 | 178 | 729 |
Kylling pølse, kalkun pølse, ca. 15 % fedt | 200 | 3 | 12 | 6.00 | 24 | 352 | 612 | 637 | 189 | 306 | 363 | 99 | 386 |
Kylling pølse, kalkun pølse, ca. 5 % fedt | 183 | 3 | 21.43 | 11.71 | 47 | 628 | 1092 | 1136 | 337 | 546 | 648 | 176 | 689 |
Kylling, underlår med skind | 155 | 4 | 19.3 | 12.45 | 50 | 646 | 1119 | 1192 | 407 | 586 | 600 | 222 | 660 |
Kylling, underlår med skind, paneret, friturestegt | 254 | 2 | 26.84 | 10.57 | 42 | 1357 | 1969 | 2189 | 718 | 1054 | 1112 | 304 | 1310 |
Kylling, vinge, frosset, BBQ | 211 | 3 | 19.7 | 9.34 | 37 | 745 | 1278 | 1352 | 414 | 726 | 743 | 180 | 809 |
Kylling, vinge, frosset, BBQ, ovnbagt | 242 | 3 | 22.2 | 9.17 | 37 | 842 | 1444 | 1529 | 468 | 820 | 841 | 204 | 915 |
Kylling, vinge, paneret, friturestegt | 321 | 2 | 26.11 | 8.13 | 33 | 1239 | 1851 | 2030 | 669 | 1002 | 1056 | 281 | 1245 |
Kylling, vinge, stuvet | 181 | 4 | 27.18 | 15.02 | 60 | 1435 | 2039 | 2309 | 752 | 1078 | 1148 | 317 | 1348 |
Quail, kogt | 227 | 3 | 25.1 | 11.06 | 44 | 1295 | 2062 | 3102 | 756 | 1056 | 1208 | 368 | 1321 |
Rype, bryst uden skind | 122 | 5 | 20.3 | 16.64 | 67 | - | - | - | - | - | - | - | - |
Rype, bryst uden skind, ovnstegt | 174 | 4 | 29.8 | 17.13 | 69 | - | - | - | - | - | - | - | - |
Struds, steak, kogt | 155 | 5 | 28.12 | 18.14 | 73 | 1336 | 2285 | 2483 | 786 | 1161 | 1233 | 251 | 1389 |
Æg, and | 185 | 4 | 12.8 | 6.92 | 28 | 600 | 1110 | 940 | 570 | 840 | 740 | 270 | 880 |
Æg, and, alkaliseret, pidan, tusindårsæg | 158 | 4 | 12.8 | 8.10 | 32 | 541 | 995 | 756 | 610 | 732 | 659 | 140 | 689 |
Æg, gås | 185 | 4 | 13.9 | 7.51 | 30 | 640 | 1200 | 1020 | 620 | 910 | 800 | 290 | 950 |
Æg, hønseæg, blomme | 322 | 2 | 15.8 | 4.91 | 20 | 866 | 1399 | 1217 | 378 | 681 | 687 | 177 | 949 |
Æg, hønseæg, blomme, pasteuriseret, frost | 296 | 2 | 15.4 | 5.20 | 21 | 780 | 1351 | 1182 | 375 | 689 | 706 | 223 | 908 |
Æg, hønseæg, blomme, tørret | 666 | 1 | 34.2 | 5.14 | 21 | 1970 | 2900 | 2300 | 880 | 1480 | 1860 | 500 | 2080 |
Æg, hønseæg, hele | 143 | 4 | 12.6 | 8.81 | 35 | 750 | 1150 | 990 | 440 | 710 | 600 | 180 | 950 |
Æg, hønseæg, hele, alkaliseret, pidan, tusindårsæg | 132 | 4 | 12.8 | 9.70 | 39 | 582 | 1006 | 731 | 633 | 711 | 610 | 227 | 730 |
Æg, hønseæg, hele, hårdkogt | 155 | 4 | 12.58 | 8.12 | 32 | 686 | 1075 | 904 | 392 | 668 | 604 | 153 | 767 |
Æg, hønseæg, hvide | 48 | 9 | 10.9 | 22.71 | 91 | 680 | 1010 | 860 | 470 | 720 | 520 | 170 | 920 |
Æg, hønseæg, pocheret | 143 | 4 | 12.5 | 8.74 | 35 | 669 | 1083 | 909 | 378 | 677 | 553 | 166 | 855 |
Æg, hønseæg, stegt i fedt | 190 | 3 | 13.1 | 6.89 | 28 | 713 | 1118 | 940 | 408 | 695 | 628 | 159 | 797 |
Æg, quail | 172 | 4 | 12.7 | 7.38 | 30 | 583 | 1096 | 954 | 404 | 640 | 686 | 191 | 712 |
Æg, quail, alkaliseret, pidan, tusindårsæg | 158 | 4 | 13.8 | 8.73 | 35 | 684 | 1199 | 891 | 475 | 708 | 728 | 170 | 852 |
Æg, quail, kogt | 163 | 4 | 12.3 | 7.55 | 30 | 637 | 1147 | 1010 | 383 | 671 | 670 | 185 | 738 |
Fødevare (pr. 100 g) | Kcal | Slankeværdi | Protein (g) | Protein (g. pr. 100 kcal) | Protein (Energi %) | Ile( mg) | Leu (mg) | Lys (mg) | Met (mg) | Phe (mg) | Thr (mg) | Trp (mg) | Val (mg) |