Fødevareindustrien skal være med til at forebygge overvægt

Siden slutningen af 1980’erne er andelen af danskere, der lever med overvægt steget fra 30 til 53 pct. Det betyder, at flere end 3 millioner danskere i dag har overvægt.

Hvis vi vil vende udviklingen med den stigende overvægt, spiller fødevareindustrien en stor rolle.

Ifølge en ny spørgeskemaundersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse foretaget af analyseinstituttet Epinion, mener 82 pct. af danskerne, at der burde gøres mere for at forebygge overvægt. 68 pct. placerer en del af ansvaret, for at forebygge overvægt hos fødevareindustrien.

Den markante stigning i antallet af danskere, der lever med overvægt, er godt hjulpet på vej af industriens overflødighedshorn af usunde fødevarer, der gør det svært at holde en sund vægt.

Læs mere på cancer.dk

Kommentar:

Det væld af fødevarer fra industrien, der ikke mætter ret godt og samtidig indeholde en række usunde ingredienser, kan både skade helbredet og tilskynde os til at overspise. Raffinerede og ultraforarbejdede fødevarer i for store mængder er en væsentlig årsag til den stigende forekomst af overvægt og livsstilssygdomme.

Ultraforarbejdede fødevarer udgør et særligt problem, fordi de er sammensat på en måde og indeholder ingredienser, som kan skabe en afhængighedslignende tilstande. Og det bliver for alvor svært at indføre sunde kostvaner, hvis du er eller føler dig afhængig af usunde fødevarer.

Den kampagne, som Kræftens Bekæmpelse sætter i gang her, ser rigtig fin ud, fordi den både sætter fokus på de helbredsmæssige konsekvenser af overvægt samtidig med, at den vil forsøge at rokke ved opfattelsen af, hvor ansvaret for overvægt primært skal placeres.

En længe tiltrængt kampagne med fokus på fødevareindustriens rolle.